Nyheter möte

Framtid i fokus på förbundsmötet

Under onsdagen höll HRF sitt tredje förbundsmöte. Liksom förra året fick det bli en digital tillställning. I år lades stor vikt vid återstarten av branschen.

Publicerad 26 maj 2021
Framtid i fokus på förbundsmötet
På HRF:s förbundsmöte var ett inslag en paneldebatt med Malin Ackholt, HRF och Jonas Siljhammar, Visita. Foto: Mostphotos, skärmbild (Montage)

Förbundsmötet är det högsta beslutande organet mellan kongresserna. I år, precis som förra året, hölls det digitalt på grund av pandemin.

Under mötet gick man igenom verksamheten föregående år, som präglades starkt av coronakrisen.

Vice ordförande Pim van Dorpel konstaterade dock att förbundet lyckats genomföra en hel del 2020, inte minst en omfattande avtalsrörelse, arbetsplatsbesök och utbildningar.

Förbundsmötet tar också sikte på framtiden. I en paneldebatt med HRF:s ordförande Malin Ackholt, Visitas vd Jonas Siljhammar och näringsminister Ibrahim Baylan var alla överens om att besöksnäringen är viktig för svensk ekonomi, och att det är av vikt att man snabbt kan återstarta och utveckla branschen. HRF har flera områden som man vill förbättra, inte minst trygghet.

– I nuläget kan vi se att unga har blivit mer drabbade än äldre i pandemin. Unga vill också ha trygghet. Schysta villkor ska vara en självklarhet, och det kommer vi fortsätta driva, sade Malin Ackholt.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här