Nyheter reaktioner

Flera positiva till nya ledningen

Både anställda och förtroendevalda som Hotellrevyn pratat med hoppas att en ny ledning ska ge energi i Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 19 juni 2024
Flera positiva till nya ledningen
Den nya ledningen kommer att sitta till nästa kongress, som hålls i december 2025. Foto: Anna Hållams

Hotellrevyn har varit i kontakt med anställda och förtroendevalda efter att Malin Ackholt och Pim van Dorpel klivit av sina uppdrag som ordförande och vice ordförande i HRF, och ersatts av Eva-Lotta Ramberg och Daniel Jernström.

Flera upplever att det har varit en kaosartad tid, men hoppas att det kommer att lugna sig nu när förbundet möblerar om i toppen.

Kräver mer av förbundet

– Det är synd att Malin och Pim känner att de inte har rätt förutsättningar att driva sitt uppdrag, men då är det dags att lämna över facklan, säger en förtroendevald som vill vara anonym.

Hen menar att det en längre tid funnits en önskan om förändring i det fackliga arbetet bland de förtroendevalda.  

– Vi förtroendevalda kräver mer av förbundet, för våra medlemmar kräver mer av oss.

Kan bli paradigmskifte

Flera anställda som Hotellrevyn pratat med tror att det kan bli en lugnare arbetsplats framöver, om den nya ledningen ges tid.

– De som har fått förtroendet att leda förbundet har ärvt en kostym utan att först gå till skräddaren för att se om den passar. Men jag tror att det här kan bli början på ett paradigmskifte i hur man ser på ledarskap, säger en anställd som inte vill framträda med namn.

– Jag har stort förtroende för Eva-Lotta. Hon är lyhörd och kan bygga relationer. Och Daniel står för ett nytänk. Bara hur han svarar på er fråga om föräldraskap visar det, fortsätter den anställde.

Förutom ordförande Eva-Lotta Ramberg och vice ordförande Daniel Jernström ingår Peggy Nyholm, avtalssekreterare, i ledningen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här