Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fler arbetslösa, färre i åtgärder

Jämfört med november förra året är fler hotell- och restauranganställda öppet arbetslösa och färre sysselsätts med arbetsmarknadsåtgärder.

Publicerad 9 december 2003

I november 2003 sjönk andelen arbetslösa i a-kassan något jämfört med oktober ? från 9,9 till 9,7 procent. Men det är ändå högt över förra årets november-siffror på 7,2 procent.
Däremot deltar färre i olika arbetsmarknadspolitiska program. 2002 var 5,2 procent av medlemmarna programdeltagare. Nu är 3,3 procent sysselsatta på detta sätt.

Lägger man ihop arbetslösa och programdeltagare får man något som kallas obalanstal, ett mått på hur många som inte har arbete. 2002 var 12,4 procent av medlemmarna i den gruppen. 2003 har obalanstalet ökat till 13 procent.

Andelen deltidsarbetslösa ökade med 0,1 procentenheter under november. Det betyder att 10,4 procent av a-kassans medlemmar nu får ersättning för deltidsarbetslöshet. November 2002 var andelen nästan lika hög: 10,3 procent.

Källa: Arbetsmarknadsstyrelsens månadsstatistik www.ams.se

Läs mer om sysselsättning:
Oktober: Fem nya medlemmar per dag. Läs mer här>>
Arbetslösheten sjönk även i september. Läs mer här >>
Något färre arbetslösa i augusti . Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.