Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fem åtalas för svartstädning på hotell

I dag åtalas fem personer i härvan av företag som utnyttjat asylsökande till städning och diskning på hotell och restauranger i Stockholm.

Publicerad 19 november 2008

– Upplägget är att restauranger och hotell har hyrt in städare och diskare från flera företag, säger kammaråklagare Per Hedman till Vestmanlands läns tidning.

Hotellen och restaurangerna har inte märkt något. Ligan har fakturerat normala summor för städning och diskning. Men de inhyrda diskarna och städarna har fått väldigt dåligt betalt. Mellanskillnaden har företagarna stoppat i egen ficka.

Företagen är flera, men samtliga har anknytning till en tidigare dömd ekobrottsling som tillsammans med tre andra män ligger bakom brotten.
En av dem har ägnat sig åt rekryteringen av arbetskraft.
– Det har rört sig om asylsökande och människor som vistats illegalt i Sverige, säger Per Hedman.

Utredningen försvåras av att de inblandade företagens bokföring har kvitterats ut och försvunnit, via en tysk medborgare i företagens styrelse. Företagen har uppskattningsvis omsatt 30 miljoner.

Läs mer:
Städföretag misstänks ha betalat 18 miljoner svart. Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.