Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Färre kvinnor arbetslösa

Färre kvinnor är öppet arbetslösa eller sysselsatta med aktivitetsstöd, visar statistik från Arbetsförmedlingen. Även bland medlemmarna i Hotell- och restauranganställdas a-kassa märks den utvecklingen.

Publicerad 11 februari 2015

Förra året växte Hotell- och restauranganställdas a-kassa med 7 616 nya medlemmar, en ökning med 15 procent. Antalet arbetslösa ökade dock inte på samma sätt under året.
I januari 2014 var 4 818 medlemmar öppet arbetslösa och ett år senare är siffran 4 880, visar Arbetsförmedlingens månadsstatistik.

Sett till alla branscher fortsätter arbetslösheten att minska något snabbare bland kvinnor än bland män. Det mönstret återfinns även i statistiken för HRAK, där de öppet arbetslösa kvinnorna blev 80 färre på ett år. De arbetslösa männen blev däremot 142 fler.
Av HRAK:s öppet arbetslösa har männens andel ökat med två procentenheter från januari 2014 till januari 2015, och i dag är 44 procent av de öppet arbetslösa kvinnor och 56 procent män.

Antalet deltagare i program med aktivitetsstöd blev något fler under årets första månad, från 3 802 till 3 898. Även jämfört med januari förra året syns en liten ökning. Andelen HRAK-män i programmen har också ökat även om kvinnorna är i majoritet. För ett år sedan var 57 procent av deltagarna från HRAK kvinnor och 43 procent män, i dag är fördelningen 53–47.

I den stadigt krympande gruppen av HRAK:s ”deltidsarbetslösa och tillfälligt timanställda” är dock kvinnor i fortsatt majoritet med 65 procent.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här