Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Färre arbetslösa i maj

Allt fler av medlemmarna i Hotell- och restauranganställdas a-kassa har jobb. Äppet arbetslösa, deltidsarbetslösa och sysselsatta i program -- alla blev de färre under maj.

Publicerad 15 juni 2015

I slutet på maj var 4 650 personer eller 7,6 procent av medlemmarna inskrivna som öppet arbetslösa i HRAK. Det är en liten minskning både jämfört med månaden innan då 7,8 procent var öppet arbetslösa och med samma period förra året, då arbetslösheten var 8,2 procent.

Andelen sysselsatta med aktivitetsstöd minskade också under månaden, från 6,7 procent till 6,4 procent av HRAK-medlemmarna. Även deltidsarbetslösheten minskade marginellt.

Arbetsförmedlingens siffror visar liknande svaga minskning för arbetslösheten totalt sett, även om det finns variationer. Bland Arbetsförmedlingens inskrivna ungdomar har exempelvis arbetslösheten minskat med 12 procent jämfört med maj 2014.
– Tudelningen på arbetsmarknaden är tydlig. Arbetslösheten minskar i grupper med en starkare ställning på arbetsmarknaden, medan de med svagare position har fortsatt svårt att hitta arbete, säger Arbetsförmedlingens analyschef Mats Wadman i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här