Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Facket kräver 650 kronor mer till bingoanställda

Den som jobbar på bingohall ska ha 650 kronor mer i månaden - 3:75 kronor mer i timmen. Det kravet lämnade facket till arbetsgivarparten på onsdagen.

Publicerad 5 maj 2004

Även avtalets lägsta lönenivåer ska höjas med 650 kronor, tycker facket. Förutom höjda löner vill facket också att de anställda ska ha samma lön, oavsett ålder. Däremot ska branschvana, som i dag, ge högre lön.

Facket vill också att både kvinnor och män ska ha rätt till en utfyllnad av föräldrapenningen när de är föräldralediga. I det gamla avtalet gäller det bra kvinnor.
Dessutom vill HRF införa en garanterad lägsta semesterlön, på samma sätt som man har i övriga HRF-avtal. Säkerhetsregler vid hantering av kassan är ett annat krav som facket vill ha in i kollektivavtalet.

Bingopersonalen har nyligen bytt fackförbund, från Musikerförbundet till Hotell- och restaurang. Facket har haft flera konferenser där bingopersonalen har diskuterat avtalet och vilka förändringar de vill ha.
Motparten på arbetsgivarsidan är Almega.
Det gamla avtalet gick ut redan den 31 mars men är tills vidare förlängt.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här