Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Facket har misslyckats när en särskild homo-ombudsman behövs”

Facket ska bli bättre på att företräda homosexuella medlemmar. - Att en särskild homo-ombudsman behövs är en kritik mot oss i facket. Vi har inte fixat det här, säger Per Persson, tredje ordförande i HRF.

Publicerad 5 augusti 2002

Per Persson tycker att det är svårt att förstå varför homosexuella behöver en särskild ombudsman.
? Om en medlem som känner sig diskriminerad inte går till oss i facket utan till homo-ombudsmannen, så har vi missat något, sa han.
Och även på andra håll i facket håller man med. Det visade en debatt om att "komma ut" på jobbet, som hölls under Pridefestivalen i Stockholm.
– Lika väl som vi förhandlar om en felaktig lön eller uppsägning måste vi förhandla om någon blir illa behandlad för sin sexuella läggning. Men det tar tid, för facket kan inte de här frågorna än, sa Ulla Lindqvist,tredje ordförande i LO.
Etnisk diskriminering, på grund av någons ursprung, förekommer mest då någon söker ett jobb. Diskriminering på grund av sexuell läggning brukar däremot dyka upp när personen redan finns på arbetsplatsen.
– Det är en rak facklig fråga där vi måste företräda medlemman, sa Per Persson.
Många anser att Hotell- och restaurangfacket har kommit långt då det gäller synen på homosexuella. Relativt många är öppna med sin homosexualitet, både bland arbetsgivare, anställda och gäster.
? Det är lätt för en facklig organisation att säga att det bara är arbetsgivaren som diskriminerar, sa Per Persson. Men det stämmer inte. Även arbetskamrater kan stå för diskriminering och trakasserier.
? Men det är arbetsgivarens ansvar att göra något åt det.

Röster från debatten: Därför ligger facken efter
? Facket har hittills inte tagit till sig diskrimineringslagarna på samma sätt som andra arbetsmarknadslagar
? Den fackliga rörelsen har varit ganska auktoritär.

Så ska facken bli bättre på homofrågor
? LO arbetar tillsammans med Kommunal på att utbilda fackliga företrädare i vad som kallas homokompetens. 4 000 förtroendemän ska utbildas.
? En organisation för homosexuella inom försvaret har bildats.
? Ett nytt projekt arbetar nu med vad man kallar normgivande mångfald inom polis, försvar och kyrka. LO-förbundet Seko är med.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Nyheter konkurs

Här fortsätter konkurserna att öka

Konkurserna sjunker i de flesta branscher – men inte bland restauranger. Där ökade konkurserna med 48 procent i februari, jämfört med februari 2020. Det visar statistik från UC.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Här fortsätter konkurserna att öka
Förra året var ett krisår i restaurangbranschen. Nu verkar det som att konkurserna fortsätter att öka även i år. Foto: Colourbox
Richard Damberg. Foto: UC

Under krisåret 2020 gick nästan 700 svenska restauranger i konkurs, runt 200 fler än året innan. Och ännu har ökningen inte stannat upp, visar ny konkursstatistik.

– Restaurangbranschen är den enda branschen där konkurserna ökar jämfört med februari 2020, från 29 till 43. Det lär tyvärr inte blir bättre när kaféer och restauranger från och med i dag omfattas av nya, hårdare restriktioner, säger Richard Damberg, ekonom på kreditupplysningsföretaget UC.

Statistiken visar att konkurserna i landet sjönk med nästan 20 procent i februari, jämfört med samma månad 2020. Men restaurangbranschen går mot strömmen. Där steg i stället konkurserna med 48 procent.

Hittills i år har 102 restaurangföretag satts i konkurs. Det är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.

– De branscher som har drabbats hårdast av pandemin kommer att ha det fortsatt tufft ett tag till, men när väl vaccineringarna kommer i gång står hushållen redo att spendera pengar på restaurang, nöjen och upplevelser. I de branscherna är det relativt lätt att återanställa personal och startsträckan blir kort, säger Richard Damberg.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här