Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Emma och Louise fick rätt mot tafsande krögare

Servitriserna Louise och Emma fick nog av att deras arbetsgivare tafsade på dem och ständigt kom med sexuella inviter. De polisanmälde honom för sexuellt ofredande. I går fälldes krögaren i tingsrätten.

Publicerad 30 oktober 2008

Redan från början kände Louise Andersson och Emma Hult att allt inte stod rätt till på deras nya arbetsplats, Hjalmars krog i Skara. Krogens ägare, en man i 50-årsåldern, uppträdde lynnigt och anspelade ofta på sex. Efter ett tag blev de sexuella antydningarna rent fysiska, berättar tjejerna. Bland annat hade krögaren som vana att trycka sig emot dem när de stod bakom bardisken.
– Han var alltid onödigt närgången. Som en strykande katt. Han erbjöd mig betalning om jag spenderade en natt på hotell med honom. Vid ett tillfälle nöp han mig i rumpan, säger Louise.

Emma vittnar om liknande händelser. Hon berättar att krögaren ofta kommenterade hennes utseende på ett kränkande sätt.
– Han sade ofta saker som ”där står du med dina bröst”.

Till slut fick både Emma och Louise nog och sade upp sig från restaurangen. Tillsammans med två andra före detta anställda gjorde de en polisanmälan om sexuellt ofredande. Vid förhandlingen i Lidköpings tingsrätt nekade krögaren till alla anklagelser.

Rätten valde dock att tro på tjejerna och i går dömdes mannen till dagsböter för sexuellt ofredande. Han ska också betala 10 000 kronor var i skadestånd till tre av de före detta anställda, samt 5 000 kronor till den fjärde.
– Det känns så himla skönt att han blev fälld. Det visar att det inte är okej att bete sig som han gjorde, säger Emma.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.