Nyheter sextrakasserier
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

DO stämmer kafé för sextrakasserier

Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämmer ett kafé i Stockholm. Detta efter att en nyanställd kvinna blivit utsatt för närmanden från en av delägarna.

Publicerad 10 april 2015

En uppmaning om att sätta sig i chefens knä, följt av ovälkomna kramar och pussar blandat med frågor om privatlivet. Det bemötandet ska en 19-årig kvinna utsatts för som nyanställd på ett kafé i Stockholm.
Nu ska DO lämna in en stämningsansökan mot arbetsgivaren. Det här rör sig om diskriminering i form av sexuella trakasserier, skriver DO och yrkar på att kvinnan ska få 80 000 kronor i ersättning.
Kvinnan kände obehag över situationen men vågade inte säga ifrån. Hon jobbade arbetsdagen ut, men återvände aldrig mer till arbetsplatsen.
– Unga kvinnor med osäker anställning är i en särskilt utsatt position. Rädslan att förlora sitt jobb gör att det kan vara svårt att säga ifrån, säger DO:s jurist Anna Rosenmüller Nordlander i ett pressmedelande.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.