Nyheter sextrakasserier
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

DO stämmer kafé för sextrakasserier

Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämmer ett kafé i Stockholm. Detta efter att en nyanställd kvinna blivit utsatt för närmanden från en av delägarna.

Publicerad 10 april 2015

En uppmaning om att sätta sig i chefens knä, följt av ovälkomna kramar och pussar blandat med frågor om privatlivet. Det bemötandet ska en 19-årig kvinna utsatts för som nyanställd på ett kafé i Stockholm.
Nu ska DO lämna in en stämningsansökan mot arbetsgivaren. Det här rör sig om diskriminering i form av sexuella trakasserier, skriver DO och yrkar på att kvinnan ska få 80 000 kronor i ersättning.
Kvinnan kände obehag över situationen men vågade inte säga ifrån. Hon jobbade arbetsdagen ut, men återvände aldrig mer till arbetsplatsen.
– Unga kvinnor med osäker anställning är i en särskilt utsatt position. Rädslan att förlora sitt jobb gör att det kan vara svårt att säga ifrån, säger DO:s jurist Anna Rosenmüller Nordlander i ett pressmedelande.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här