Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Disneyanställda hungerstrejkade för vård

I nio dagar har en grupp hotellanställda på Disneyland i Kalifornien hungerstrejkat i protest mot planerade försämringar av bland annat hälsovård.

Publicerad 24 februari 2010

Hungerstrejken, som avbröts i torsdags, var en protest mot att ledningen för Disneyland vill försämra de anställdas rätt till hälsovård, samtidigt som de vill minska antalet heltidsanställningar och öka arbetsbördan.
– Efter femton års anställning kommer jag inte upp till ett genomsnitt på 30 timmar i veckan, även när jag arbetar sex dagar. Hur kan Disney förneka hur mycket det här förslaget skadar min familj, säger servitrisen Jean Bustamante som jobbar på ett av hotellen.
I nio dagar campade de tio hotellanställda utanför entrén till Disney grand Californian hotel och Disneys huvudkontor, helt utan mat.  
De hungerstrejkande är alla medlemmar i fackförbundet Unite Here som bland annat organiserar amerikanska hotellanställda.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här