Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Disneyanställda hungerstrejkade för vård

I nio dagar har en grupp hotellanställda på Disneyland i Kalifornien hungerstrejkat i protest mot planerade försämringar av bland annat hälsovård.

Publicerad 24 februari 2010

Hungerstrejken, som avbröts i torsdags, var en protest mot att ledningen för Disneyland vill försämra de anställdas rätt till hälsovård, samtidigt som de vill minska antalet heltidsanställningar och öka arbetsbördan.
– Efter femton års anställning kommer jag inte upp till ett genomsnitt på 30 timmar i veckan, även när jag arbetar sex dagar. Hur kan Disney förneka hur mycket det här förslaget skadar min familj, säger servitrisen Jean Bustamante som jobbar på ett av hotellen.
I nio dagar campade de tio hotellanställda utanför entrén till Disney grand Californian hotel och Disneys huvudkontor, helt utan mat.  
De hungerstrejkande är alla medlemmar i fackförbundet Unite Here som bland annat organiserar amerikanska hotellanställda.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.