Foodcourten saknade personalrum. Då hotade Arbetsmiljöverket med stängning. Det här kan du kräva av utrymmet där du ska pausa och äta.
Alla som jobbar ska kunna pausa och äta i ett vettigt personalrum. Annars kan det gå som för restauranghallen K25 i Stockholm.
När Arbetsmiljöverket kom på inspektion såg de att personalen inte hade något rum där de kunde äta eller ta en paus i lugn och ro.
Arbetsmiljöverket krävde att bolaget skulle ordna ett personalrum, annars skulle K25 inte få fortsätta hyra ut till de olika restaurangerna.
Bolaget riskerar också ett vite på 500 000 kronor om de inte löser frågan.
Klaffstol och litet bord räckte inte
Det var inte okej att hänvisa personalen till gästernas utrymme.
Mycket folk, buller och intryck är inte vad man behöver under sin paus, förklarade Arbetsmiljöverket.
Det blir också svårare att koppla av från arbetsuppgifterna om man hela tiden ser verksamheten, skrev de i sitt beslut.

Vid ett återbesök hade företaget ställt in en klaffstol och ett litet bord i ett litet utrymme.
Men ytan användes också som förråd och där stod även två frysar.
Det dög inte, ansåg Arbetsmiljöverket.
Ska bygga ett personalrum
Nu har företaget och fastighetsägaren kommit fram till att de ska bygga ett personalrum, berättar de för tidningen Mitt i. Då kan verksamheten fortsätta och det blir inget vite.
Men varför behövs personalrum? Och vad gäller egentligen? Vi reder ut!
1 Arbetsgivarens ansvar
Det är arbetsgivaren som ansvarar för att det finns vettiga personalutrymmen för att äta och ta paus. Storleken ska vara anpassad till hur många som normalt sett använder det samtidigt.
Säg till din arbetsgivare om det inte finns personalrum.
Kontakta skyddsombud eller fack om det inte hjälper.
2 Möjlighet till lugn
Arbete som innebär mycket kontakt med människor kan vara stressigt. Då är det viktigt att det finns möjlighet till lugn och återhämtning i personalrummet.
3 Vila för kroppen
Den som har ett jobb som är fysiskt tröttande kan behöva någonstans där det går att sitta bekvämt under raster och pauser.
4 Matplats
Arbetstagare ska kunna äta där det finns bord och stolar med ryggstöd. Det är inte okej att hänvisa till en stökig serveringsdel där även kunderna äter.
Men det är inte generellt förbjudet att sitta nära gästerna, Arbetsmiljöverket gör en bedömning i varje ärende.
5 Dagsljus
Det är viktigt att det finns bra dagsljus i personalrummet, i synnerhet om det inte finns där man arbetar.
6 Lämpligt läge
Utrymmet ska ligga nära där man jobbar, så att det är lätt att nå. Men det finns ingen exakt gräns för hur långt bort som är okej.
7 Inget skrotförråd
Lokalen får inte användas till att förvara maskiner eller annat som gör det sämre för den som ska ta paus där. Stol i förråd duger inte!
Läs mer om Arbetsmiljöverkets regler för personalutrymmen.