Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

De fixar policy mot sextrakasserier

I vår får många arbetsplatser en policy för hur sexuella trakasserier ska bekämpas. Kampanjen från HRF:s avdelning Stockholm-Gotland har redan gett resultat.

Publicerad 24 mars 2014
De fixar policy mot sextrakasserier
Förtroendevalda Elin Eriksson fick igenom en policy direkt. Jenny Bengtsson är avdelningsordförande för Stockholm-Gotland. Foto: Ann Patmalnieks

I början av mars begärde 98 förtroendevalda förhandlingar med sina arbets­givare. Alla tog upp samma fråga: en policy mot sexuella trakasserier. Målet är att fler arbetsplatser ska ha regler och handlingsplaner för vad som gäller vid sextrakasserier. Bakom initiativet står Hotell- och restaurangfackets avdelning Stockholm-Gotland. Satsningen är en del av förbundets arbete för att minska sexismen i branschen.

På de arbetsplatser där policyer saknas har de förtroendevalda begärt att en policy, inklusive handlingsplan, ska tas fram. Finns det redan något nedskrivet ska innehållet diskuteras så att det finns en samsyn mellan fack och arbetsgivare i frågorna.
– Det är viktigt att gå steget längre än att bara säga att man är emot sexuella trakasserier, det måste framgå vad som ska göras om något inträffar, säger Jenny Bengtsson, ordförande i avdelning Stockholm-Gotland.

Flera förtroendevalda har fått snabb respons från arbetsgivarna. En av dem är Elin Eriksson, skiftledare och förtroendevald på Dramaten­restaurangerna.
– Jag gick till arbetsgivaren med ett förslag på tid och plats. Arbetsgivaren nappade direkt, berättar Elin Eriksson.
Hon, restaurangchefen och platschefen träffade representanter från Haga forum, som också ingår i Profilrestauranger.
– Jag sa att »nu plockar vi fram en policy«. »Absolut, vi vill också ha nolltolerans mot sexuella trakasserier«, sa cheferna.
Elin Eriksson hade skrivit ett förslag, som de diskuterade och som cheferna skrev under.

I policyn står det att en gäst som utsätter en anställd för sexuella trakasserier ombeds att lämna restaurangen. Gästen är heller inte välkommen tillbaka. En anställd som trakasserar en annan anställd riskerar uppsägning. Den som utsätts ska gå till sin närmaste chef och berätta. Som sexuella trakasserier räknas gester, handgripligheter och jargong.

Tezz Jonsson, förtroendevald på Ibis Styles Arlanda, visste att hennes arbetsplats saknade policy. Därför blev hon klart förvånad när arbetsgivaren, fyra dagar efter att hon bett om ett möte, la fram ett förslag.
– De sa att de tyckte att det var en självklarhet att det ska finnas en policy. I det stora hela var den bra, men det fanns sådant som behövde tydliggöras.
Bland annat saknades en tydlig handlingsplan för vad som skulle göras om något inträffade.
Tezz Jonsson har redan tidigare känt att hon har haft ett stöd av sin chef när det gäller att inte tolerera sexuella trakasserier.
– Men det ska finnas i skrift så att alla vet vad som gäller och det finns en självklar trygghet. Hur ska annars nya, unga i branschen veta att stödet finns?
Nu återstår det att se hur de nyskrivna policyerna följs. Elin Eriksson tror att det kan finnas förklaringar till att det gick så smidigt att få med arbetsgivaren.
– Det kostar ju ingenting att skriva en policy. Vi får se hur väl de följs, om till exempel en gäst trakasserar en anställd.

Så går det till

  • Från HRF:s avdelning Stockholm-Gotland har 98 förtroendevalda på 50 olika arbetsplatser begärt lokala förhandlingar med sin arbetsgivare.
  • Ämnet för förhandlingarna är att arbetsplatsen ska ha en policy mot sexuella trakasserier.
  • En lokal förhandling kan även handla om andra frågor, som exempelvis personalmaten.
  • –Förtroendevalda måste ha förhandlingsrätt för att förhandla lokalt.
    På förbundets hemsida www.hrf.net finns en enkel mall för hur en framställan ska ­formuleras.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter insats

”Det är helt oacceptabelt”

Svartjobb, människohandel och farlig arbetsmiljö. Det var vad myndigheterna fann vid oanmälda inspektioner på bland annat restauranger, byggen och städfirmor.

Publicerad 29 september 2020 Kommentera
”Det är helt oacceptabelt”
Många brister upptäcktes vid myndigheternas kontroller på bland annat restaurangföretag. Foto: Colourbox

De senaste två veckorna har åtta myndigheter, bland andra Arbetsmiljöverket, polisen och Skatteverket, varit ute på oanmälda kontroller. Sammanlagt har de inspekterat 150 arbetsplatser. Merparten var inom byggbranschen, men även restauranger, städföretag och däckfirmor har kontrollerats.

På ungefär hälften av företagen upptäcktes brister i arbetsmiljön. I ett 30-tal fall var bristerna så allvarliga att Arbetsmiljöverket satte ett omedelbart förbud mot arbete.
– Det är helt oacceptabelt att vi har människor som riskerar liv och hälsa på sina arbeten. Resultaten visar att vi behöver fortsätta att göra nationella insatser, där flera myndigheter jobbar tillsammans för att driva bort de oseriösa företagen, säger Arne Alfredsson, tillförordnad chef för myndighetsgemensam kontroll vid Arbetsmiljöverket.

Om kontrollerna

  • Insatsen är ett resultat av ett regeringsuppdrag som myndigheterna har fått för att motverka fusk och brottslighet i arbetslivet.
  • Myndigheterna som deltar är Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljöverket, Ekobrottsmyndigheten, Försäkringskassan, Jämställdhetsmyndigheten, Migrationsverket, Polismyndigheten och Skatteverket.
  • Sedan 2018 har myndigheterna gjort drygt 3 500 gemensamma kontroller.

Polisen omhändertog runt 30 personer som inte har rätt att arbeta i landet, vissa misstänks ha bott på sin arbetsplats. Fem personer bedöms vara potentiella offer för människohandel.
– Resultaten av vår insats visar verkligen att vissa branscher har problem med svart arbetskraft och människor som riskerar att utnyttjas. Tillsammans kan vi myndigheter komma åt de oseriösa företagen från olika håll, det är en styrka, säger Johan Winberg, poliskommissarie vid Polismyndigheten.

Insatsen avslöjade också cirka 100 fall av brister i personalliggare, flera fall av misstänkt bidragsfusk och brott mot utstationeringslagen. Myndigheterna kommer nu att utreda och följa upp bristerna.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter KOMpetens

Arbetslösa kan få studera med ersättning

Arbetsförmedlingen ska kunna anvisa arbetslösa att söka till studier. Det har regeringen beslutat.

Publicerad 28 september 2020 Kommentera
Arbetslösa kan få studera med ersättning
Utbildning kommer att vara nyckeln när Sverige startar om efter coronapandemin. Det menar regeringen, som nu satsar på att få fler till skolbänken. Foto: Colourbox

Den som saknar gymnasieexamen har betydligt svårare att få jobb än den som har gymnasieutbildning. När arbetslösheten nu stiger vill därför regeringen satsa på att fler kompletterar sina studier.

– Det behövs mer arbetsmarknad i utbildningspolitiken och mer utbildning i arbetsmarknadspolitiken, sade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark vid en pressträff på måndagen.

Regeringen har beslutat att den som behöver gymnasiekompetens för att öka chansen till jobb ska kunna studera med aktivitetsersättning. Förutsättningen är att arbetsförmedlingen gör en individuell prövning som fastställer behovet.

Dessutom ska fler arbetssökande inom jobb- och utvecklingsgarantin få möjlighet att plugga på yrkeshögskola eller folkhögskola med bibehållen ersättning.

Ingår i temat: Coronakrisen 88 artiklar

Alla artiklar i temat (85 till)
Hej Gäst CLARA HENRY

”Skulle vilja ha makten över frukosten”

Clara Henry är programledare, bloggare och aktuell med tv-serien »Du Clarar mer än du tror« som har premiär på SVT den 1 oktober. Men om hon fick välja ett branschyrke att jobba i så skulle det vara som boss över frukostbuffén.

Publicerad 27 september 2020 Kommentera
”Skulle vilja ha makten över frukosten”
Clara Henry. Foto: Morgan Norman

Hur är du som gäst på hotell eller restaurang?
– Jag blir lyrisk om rummet eller frukostbuffén har något utöver det vanliga. Nu senast bodde jag på Calmar Stadshotell och blev jätteglad av att de hade fyra hantlar hängande på väggen. Otippat och roligt!

Vilket hotell- eller restaurangyrke skulle du helst vilja ha?
– Jag skulle vilja ha makten över frukostbuffén. Om jag fick bestämma över en frukostbuffé hade den varit episk.

Vad är det pinsammaste du gjort på hotell eller restaurang?
– När jag var i Örnsköldsvik med Melodifestivalen 2014 spelade vi Monopol en kväll. En kastade spelsedlarna över hela rummet. Jag filmade och lade ut på min Youtubekanal. Sedan fick jag en lång kommentar från tjejen som städat.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här