Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Campingen fortsätter att öka

Fler och fler väljer camping på semestern. Förra året var det bästa någonsin för svenska campingplatser.

Publicerad 23 april 2015
Campingen fortsätter att öka
Bo i husvagn på camping -- en populär kombo. Foto: Colourbox

Under hela 2014 hade svenska campingplatser 15 miljoner gästnätter, det är en ökning med en miljon gästnätter bara på de senaste två åren.
Under sommarmånaderna, juni till augusti, hade campingplatserna nästan lika många gästnätter som hotell, stugbyar, vandrarhem och privatboende tillsammans. De allra flesta, 73 procent, bor i husvagn medan 13 procent väljer att hyra en stuga på campingen. Nio procent bor i husbil och fem procent tältar.
 – Husvagnen är ohotad, men husbilen ökar hela tiden, säger Lars Isacson, vd för branschorganisationen Svensk Camping, SCR.
De flesta som campar är svenska turister, men allt fler utländska turister väljer att bo på en campingplats. Den största gruppen internationella gäster är norrmän, de står för 12 procent av alla gästnätter. Antalet gäster från Tyskland och Holland ökar likaså.
Västra Götaland har flest campinggäster, följt av Halland och Kalmar/Öland. Öland enbart hade mer än en miljon övernattningar på en campingplats förra året.
Vid SCR:s anläggningar finns 8 800 anställda och de allra flesta är säsongsanställda. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här