Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Boklådor på väg till HRF:are i Väst

-- Folk måste börja läsa mer. Finns det en boklåda på jobbet är det enklare att ta steget över, säger HRF:aren Ann-Sofi Tsupukka. Hon ska se till att avdelning Västs medlemmar får tillgång till böcker på sina arbetsplatser.

Publicerad 3 oktober 2012
Boklådor på väg 
till HRF:are i Väst
Ann-Sofi Tsupukka till vänster, på sin arbetsplats Gothia Towers. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Startskottet gick på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Då började HRF och ABF sin insamling av böcker, och fick in 379 titlar av olika slag. Dessa böcker ska sedan hamna i boklådor som HRF Väst ska distribuera till arbetsplatser i avdelningen.
– Vi har fått in en salig blandning, både välkända storsäljare och mindre kända författare. I bokhögen låg bland annat ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, Jane Austens ”Stolthet och fördom” på lätt svenska och så en hel del barnböcker, berättar Ann-Sofi Tsupukka, ordförande i HRF avdelning Väst.

Anledningen till boklådorna finns i en ny EU-rapport som säger att var sjätte svensk har svårt att läsa och förstå enklare texter. Problemet är större hos LO-medlemmar och där har fackförbunden en roll att spela, menar Ann-Sofi. Att läsa skönlitteratur är inte bara en upplevelse för själen utan ökar också ens läsförståelse, påpekar hon.
Själv har Ann-Sofi gått på en utbildning i ABF:s regi som handlar om läsfrämjande verksamhet och kan också titulera sig bokombud i dag.

En boklåda ska stå på en arbetsplats två–tre månader för att sedan bytas ut.
– Folk måste börja läsa mer. Finns det en boklåda på jobbet är det enklare att ta steget över. Och så undrar jag hur en medlem ska läsa och förstå kollektivavtalen om man inte klarar av att läsa en vanlig bok, säger Ann-Sofi Tsupukka.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.