Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Satsa på att värva i stället!

Varför ska HRF jobba för att avskaffa monarkin? Satsa krut på att värva medlemmar och lär arbetsgivare vad kollektivavtal innebär, skriver signaturen "Arbetare och rojalist".

Publicerad 28 november 2014

Läste senaste numret av Hotellrevyn och ser där vad HRF ska pyssla med framöver. Alla punkter var bra, utom den sista. Varför ska HRF jobba för att avskaffa monarkin? Är det ett tryck från LO? Herr Löfven springer väl på kungamiddagar hela tiden och det har han väl inga problem med?
Är det bara jag som tycker att runt om i världen är det fullt av korrumperade presidenter. Dom fular sig hela tiden under sina tjänsteår och efteråt så väntar landsförvisningar och rättegångar. Är det vad Sverige vill ha? Nä, låt det lunka på som vi har det, även om vårt kungahus inte är så färgstarkt som vissa andra i Europa.
Har varit med i facket sen början av 1980-talet och har haft hyfsad koll på avtal och rättigheter. Men nu har min arbetsplats vaknat till liv. En del nya medlemmar har vi fått, men fortfarande är folk inte övertygade. De icke övertygade är unga människor i 20- och 30-årsåldern. Jag kan inte förstå att de inte övertygas när man hör talas om olagligheter,
MBL-förhandlingar som inte existerar, övertid och rättigheter. Listan kan göras lång.
Borde inte HRF satsa mycket krut på att övertyga dessa själar och att vi blir fler i HRF? Det vore vettigare än att det finns folk som ska pyssla med att försöka avskaffa kungahuset. Kollektivavtal skulle vara ett krav i restaurangbranschen. Lära restaurangägare, restaurangchefer och hovmästare vad som gäller med våra avtal och rättigheter. Restaurangvärlden är slapp när det gäller detta.
Har själv nu suttit på möten och sett ut som en fågelholk på grund av ovetande och okunskap. Jag går mot pension och vill försöka ge ungdomen lite engagemang och framtidstro i en bransch som bara ökar. Varför fungerar det i alla branscher utom vår? Här hemma diskuterar vi ibland saker och ting och jämför med min och min äkta hälfts arbetsplats, sjukvården. Han bara skakar på huvudet när jag nämner saker som ej händer och händer på mitt jobb.
Då har jag inte nämnt när en väldigt god vän kommer på besök. Då är diskussionerna uppe i taket. Mer rättvisa, ordning och reda på arbetsplatser och ta ägare och deras företrädare i öronen och ruska om ordentligt!

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.