Krönika
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Inget kunde stoppa konferensgubben

Publicerad 18 april 2002

Konferensdeltagare står, av hävd, inte så högt i kurs hos restauranganställda, mycket på grund av sin attityd mot personalen. En typisk konferensdeltagare är inte särskilt krogvan, han eller hon går inte ut särskilt ofta (utan familjen), och när de äntligen får chansen, och företaget dessutom betalar, så ska de minsann dominera duktigt i baren.
Jag tycker personligen inte att det är särskilt väluppfostrat att förhäva sig på personalens bekostnad. Sådant översittarbeteende tillämpas ofta av gäster som spenderar mycket pengar på krogen, eftersom de ?minsann har betalat? för att spela fräna. Men när detta beteende anammas av konferensdeltagare som själva inte lägger en krona i baren (än mindre bidrar med någon dricks), då blir det än olidligare.
Därför är denna historia, om en typisk konferensgubbe, så oerhört rolig. Skadeglädje är ju som bekant den enda sanna glädjen!

Överraskning bakom toalettdörren
En typisk vardagskväll i januari är det övervägande konferensgäster som frekventerar nattklubben, så även denna kylslagna januarikväll i början av nittiotalet. Ännu en av dessa kvällar, med buggande 40-åringar och hånglande hotshot-stinkande klimakteriesekreterare, var över. Lokalen var på god väg att tömmas. Gästerna, de flesta duktigt påstrukna genom företagets försorg, var på väg, en del hem och en del till panikarrangerade efterfester, när vakterna uppmärksammar att en av toaletterna är låst och har så varit en längre tid. När alla gäster mer eller mindre frivilligt lämnat lokalen dyrkades toalettdörren upp.
På toalettstolen sitter en av våra vänner konferensgubbarna, i full parningsuniform ? kostym och slips ?  intill medvetslöshet sovandes. Byxorna nerhasade till anklarna och kalsongerna runt vaderna formade som ett litet handfat, där vår vän naturligtvis vomerat upp företagets representationsmiddag. Vi var ju naturligtvis tvungna att väcka den trötta byrådirektören, som när han vaknade inte sa så mycket.
Han ställde sig bara upp på ostadiga ben, drog upp kalsongerna, till bredden fyllda med bjudmiddag och vinglade hem till efterfesten, som jag hoppas var i full gång när han kom hem. Undrar hur det känns i baken, dagen efter att man sovit med häcken full med magsyra?

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.