Debatt Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hur går nyanställning till hos er?

Hur sker nyanställningar på din arbetsplats? När det finns chans till anställning (tillsvidare) på ditt arbete, är det då självklart att personer som redan jobbar får frågan om de är intresserade av en sådan tjänst?

Publicerad 23 februari 2011

Till exempel de som jobbat på extra tider i år efter år, eller de som vikarierat en längre tid och ställt upp på extra pass och helger mm. Eller kommer det in ny personal utan erfarenhet och ”kör om” mitt framför näsan på dig?

Vad anses gå först på din arbetsplats; erfarenhet och så klart viljan att utföra jobbet eller andra egenskaper? Visste ni förresten att det existerar en form av kö bland extrapersonal? Jodå, det gör det. Men man måste begära in en lista av ett fackombud. Man kan exempelvis kräva att få alla extra tider om man skulle vilja jobba upp till en heltidstjänst.

Jag undrar kort och gott om det är ett myglande med anställningar där ute, eller om det finns schyssta arbetsplatser där personalen tas väl om hand?

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här