Debatt månadens fråga
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Hinner inte träffa mina barn”

Har ni möjlighet att skriva något arbetsgivarnas skyldighet att förenkla för anställda som ska förena föräldraskap med arbetsliv, undrar M

Publicerad 17 april 2013

En viktig sak fungerar inte riktigt i vår bransch. Det är jobbet i kombination med föräldraskapet! Jag arbetar inom Scandic och trivs alldeles utmärkt med mitt arbete och arbetsuppgifter. Nu på sistone har verksamheten gått före allt som har med föräldraskap och lagen att göra. I mitt fall tvingas jag arbeta fyra kvällar av fem och minst varannan helg för att verksamheten ska funka. Har tagit upp frågan med min arbetsgivare och fått svar att min kompetens behövs mest då och det är kvällar. Jag arbetar som servitör/bartender. Upplever att situationen inte är hållbar för mitt privatliv då jag inte får träffa mina barn som går i skola och fritids på dagarna.
Viktiga saker som läxor, köra till träning och umgås med vänner och familj är något som jag inte får så mycket tid för, då jag är på mitt jobb när de är lediga.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här