Krönika
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Det gäller att hinna med allt avstressande

Misse Ljungström har skrivit i ett 20-tal år, men föredrar ett mer läsvänligt språk än utrednings-svenska.

Publicerad 18 januari 2006

Vi i min ålder fick lära oss att först skulle vi utbilda oss, skaffa familj, tjäna pengar och därefter skulle vi förverkliga oss själva. Att självförverkliga sig ska väl gå ut på att få ut lite mer av livet än vardagens slit och släp. Och det är där jag är nu.
Man ska orka vara ledig och det gäller att träna för det! Att sköta kroppen är viktigt, liksom att pyssla med själen. Det säger såväl hälsodoktorn Stephan Rössner som livsnjutaren Steffo Törnquist.
Att känna lust är viktigt. Det kan nog tränas upp med Qigong, yoga eller meditation.
Bra sömn är ovärderlig och går att öva upp med olika övningar, och rädsla och ångest går att omvandla till något bra, har jag läst.
Sjukdomar i kropp och själ går att förebygga på så många sätt att man blir sjuk av att tänka på det, men man kan må bättre med musik, även om den kan ge tinnitus.
Hundar är också bra, för de är jobbiga och behöver ens uppmärksamhet, vilket är nyttigt och får en att känna sig behövd.

Trendiga metoder att förverkliga sig avlöser varandra. Måla, spela teater, vandra pilgrimsleden, dyka vid barriärrevet, resa ut i rymden ? you name it!
Det gäller att välja och att hinna med att välja. Det kan bli stressigt, men det gäller ju att sluta stressa och börja leva. Det har jag läst bok om. Jag tror jag läste den efter böckerna om att bli kreativ och uträtta mera, eller kanske var det efter dem om att bli effektiv och lära sig koppla av?
Sagt och gjort, här ska kopplas av och självförverkligas.
Jag har provat på att uppnå inre ro och harmoni med de varma källornas Yasuragi och läst på om Feng Shui. Verkligen harmoniskt och kreativt.
Maken såg visserligen lätt frågande ut och protesterade väl en del när jag möblerade om efter hur fågel Fenix, ormar, tigrar och drakar vill ha det, men något blått rum har vi verkligen inte. Och Yasuragins varma bad, tystnad och Sushi på svenska går att skapa hemma. Det har jag också läst.

Nu har jag valt att bli friskare och lyckligare med öl. För just nu är öl nyttig även i tidningarna och det gäller att passa på när öl, särskilt mörk öl, motverkar cancer, hjärtinfarkt, benskörhet och en massa annat.
Men det visste vi väl redan. För ölen har alltid varit nyttig och dessutom till ett överkomligt pris!
Och utöver att den är nyttig och hejdar sjukdomar är öl i lagom mängd rogivande och vacker att titta på med sitt läckra skum. Så ger den en så behagligt sprittande lattjolajban-känsla. Det kan väl också räknas som självförverkligande?

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.