Dags för nya äventyr!
Anna Hjorth. Foto: Annika af Klercker
Ledare

Dags för nya äventyr!

Alla gör det. En del ofta, andra mer sällan. Hotell- och restauranganställda verkar göra det oftare än i många andra branscher. Byter jobb alltså.

Publicerad 27 juni 2018

En del byter också fackförbund nästan lika ofta som de byter arbetsplats, och många rör sig mellan olika branscher. Det märks också på Hotell- och restaurangfackets medlemssiffror.

Trots att HRF:arna är superbra på att värva nya medlemmar så är det svårt att få någon riktig fart på utvecklingen. För samtidigt som nya branschanställda strömmar till förbundet så är det nästan lika många som lämnar.

Många för att de byter jobb och bransch och då går in i ett annat fackförbund.
Ändå kommer det ständigt nya personer in i hotell- och restaurangbranschen, så det finns verkligen potential för facket att växa och bli starkare.

Kanske kan sommarjobbaren på just din arbetsplats bli en av de nya medlemmarna?

Kanske kan sommarjobbaren på just din arbetsplats bli en av de nya medlemmarna? Du kan ju alltid ställa frågan – det värsta som kan hända är att hen säger nej.

Annas bok-topp

  1. Min fantastiska väninna. Härlig läsresa till Neapel! Om vänskap och kärlek från 1960-talet och framåt. Av Elena Ferrante.
  2. Kolibri. Annorlunda deckare, utspelas i Finland. Spännande med polisen och före detta flyktingen Anna i fokus. Av Kati Hiekkapelto.
  3. En droppe midnatt. Om att vara både svart och vit, höra hemma och känna sig rotlös samtidigt. Av Jason »Timbuktu« Diakité.

Själv hör jag till de där som byter både jobb och fackförbund då och då. Mitt yrke, journalist, har dock varit detsamma i över 20 år. Men jag har haft flera arbetsplatser och gillar att göra nya saker. Därför kommer jag att lämna Hotellrevyn efter sommaren för nya äventyr och utmaningar. Jag har lärt mig massor de här åren och fått inblick i många HRF:ares yrkesliv.

Tack för allt som ni läsare delar med er av, så att vi på Hotellrevyn kan göra journalistik av det. Fortsätt med det – så att jag och andra kan följa vad som händer på era jobb även framöver.
Men först önskar jag er alla en härlig sommar – på jobbet eller semestern!

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här