Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Anställda på omstridd Malmökrog får 200 000

Striden kring Malmökrogen The Vision ser ut att få ett slut. Det är nu klart att fem tidigare anställda får dela på nästan 200 000 kronor.

Publicerad 18 maj 2011

I september förra året begärde Hotell- och restaurangfacket och LO-TCO Rättsskydd Malmökrogen The Vision i konkurs. Anledningen var att de anställda inte fått ut lön på flera månader, något arbetsgivarna förklarat med pengaproblem och att personal förskingrat pengar.

Men eftersom arbetsgivarna ansökt om att rekonstruera bolaget, sköts konkursen upp. Därför dröjde det ytterligare ett par månader innan krogen sattes i konkurs. Med tanke på den statliga lönegarantins tidsbegränsning var det oklart om medlemmarna skulle få ut sina lönekrav.

Nu står det dock klart att de fem medlemmar som HRF företräder får dela på nästan 200 000 kronor i uteblivna löner, semesterersättning och ledighetsdagar.
– Det känns jättebra att vi får utdelning i en så här lång och seg process. Framför allt är jag jätteglad för medlemmarnas skull, säger Lynn Ljungberg som har varit ansvarig ombudsman.
Konflikten på The Vision har varit infekterad, och både arbetsgivaren och personalen har polisanmält varandra. Anmälningarna har dock inte lett till åtgärd.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.