Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

A-kassan höjer avgiften med 50 kronor

Hotell- och restauranganställdas a-kassa höjer avgiften med 50 kronor. Höjningen gäller redan från den 1 april och beror på att allt fler medlemmar får ersättning från a-kassan.

Publicerad 30 mars 2012

– Arbetslösheten stiger bland kassans medlemmar samtidigt som fler uppfyller villkoren för inkomstrelaterad ersättning. Dessutom är det fler som återkommer till full arbetslöshet efter att ha varit inskrivna i Arbetsförmedlingens olika aktivitetsprogram, säger Karin Pettersson som är föreståndare för Hotell- och restauranganställdas a-kassa.

Det är arbetslöshetsavgiften som höjs. Det är den del av a-kassans avgift som beräknas efter hur stor del av medlemmarna som är arbetslösa. Från och med den 1 april blir därmed den nya avgiften för icke-arbetslösa 410 kronor. De som räknas som arbetslösa enligt kassans kriterier fortsätter att betala 135 kronor liksom tidigare.  
– Vi kommer att bevaka utvecklingen av arbetslösheten, och om det finns möjlighet att sänka avgiften längre fram kommer vi att göra det, säger Karin Pettersson.

Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, har i dag godkänt höjningen.

Fakta: A-kassans avgift

Avgiften till a-kassan är uppdelad i två delar: grundavgift och arbetslöshetsavgift. Den som beräknas som arbetslös enligt a-kassans kriterier betalar endast grundavgiften som i dag ligger på 135 kronor. Den som inte är arbetslös betalar förutom grundavgiften även arbetslöshetsavgiften som tidigare låg på 225 kronor, men som höjs till 275 den 1 april.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här