Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

A-kassan höjer avgiften med 50 kronor

Hotell- och restauranganställdas a-kassa höjer avgiften med 50 kronor. Höjningen gäller redan från den 1 april och beror på att allt fler medlemmar får ersättning från a-kassan.

Publicerad 30 mars 2012

– Arbetslösheten stiger bland kassans medlemmar samtidigt som fler uppfyller villkoren för inkomstrelaterad ersättning. Dessutom är det fler som återkommer till full arbetslöshet efter att ha varit inskrivna i Arbetsförmedlingens olika aktivitetsprogram, säger Karin Pettersson som är föreståndare för Hotell- och restauranganställdas a-kassa.

Det är arbetslöshetsavgiften som höjs. Det är den del av a-kassans avgift som beräknas efter hur stor del av medlemmarna som är arbetslösa. Från och med den 1 april blir därmed den nya avgiften för icke-arbetslösa 410 kronor. De som räknas som arbetslösa enligt kassans kriterier fortsätter att betala 135 kronor liksom tidigare.  
– Vi kommer att bevaka utvecklingen av arbetslösheten, och om det finns möjlighet att sänka avgiften längre fram kommer vi att göra det, säger Karin Pettersson.

Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, har i dag godkänt höjningen.

Fakta: A-kassans avgift

Avgiften till a-kassan är uppdelad i två delar: grundavgift och arbetslöshetsavgift. Den som beräknas som arbetslös enligt a-kassans kriterier betalar endast grundavgiften som i dag ligger på 135 kronor. Den som inte är arbetslös betalar förutom grundavgiften även arbetslöshetsavgiften som tidigare låg på 225 kronor, men som höjs till 275 den 1 april.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.