Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Vinimportör dömd för förhandlingsvägran

Numera konkurssatta Occasion Wine Sweden ska betala 50 000 kronor till HRF för förhandlingsvägran. Det beslutade Arbetsdomstolen i går.

Publicerad 26 november 2009

En sommelier anställd hos vinimportören Occasion Wine Sweden fick inte ut sin lön. Med anledning av det kallade Hotell- och restaurangfacket arbetsgivaren till förhandling i april. Denne dök dock aldrig upp, och hörde inte heller av sig för att boka ny tid. I maj stämde HRF därför arbetsgivaren för förhandlingsvägran i Arbetsdomstolen.

I går kom domen. Bolaget ska betala 50 000 kronor i skadestånd till förbundet för brott mot medbestämmandelagen samt 15 000 kronor i rättegångskostnader. Eftersom ägaren till Occasion Wine Sweden inte svarat domstolen blev domen en så kallad tredskodom.

Fakta: Tredskodom

Domstolen kan utdöma en tredskodom om den svarande parten inte svarar på anklagelserna. Då har den dömde rätt att inom en månad ansöka om att målet ska tas upp igen. Annars står domen fast.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.