Utbildningsträff för fyra avdelningsstyrelser
Foto: Pernilla Wahlman
STYRELSEUTBILDNING

Utbildningsträff för fyra avdelningsstyrelser

Förtroendevalda från fyra av HRF:s avdelningsstyrelser sågs i Gävle för att lära sig mer om styrelsearbete. ”Det är jättenyttigt med det utbytet”, säger Alvin Ölmebring Kämpe från Stockholm.

Publicerad 19 april 2023 Kommentera

Hälften av HRF:s avdelningsstyrelser har varit på kurs och vässat styrelsearbetet tillsammans. Alvin Ölmebring Kämpe, ledamot i avdelningsstyrelsen HRF Stockholm-Gotland, får berätta mer:

Vad lärde ni er?
– Möjligheterna att påverka arbetslivet i ett större perspektiv, till skillnad från klubben på arbetsplatsen. Personligen lär jag mig inte mest när jag lyssnar, men i skarpt läge kan det nog sitta i bakhuvudet.

Ni kom från fyra avdelningar, hur var det?
– Det är bra att ha nätverk över hela landet. Sådant som jag tar för givet är det inte för andra, så det är jättenyttigt med det utbytet. Jag och Rebecca från Nord är nyvalda ungrepresentanter och bestämde att hålla kontakten.

Hur ny är du i det fackliga?
– Jag har varit aktiv ett år, men jag är helt färsk i avdelningsstyrelsen.

På bilden från vänster: Alvin Ölmebring Kämpe, avdelning Stockholm Gotland, Junibacken, Stockholm, Rebecca Cecconi, avdelning Nord, Kulturbageriet/Blå huset, Umeå, Hanna Svensson, avdelning Mitt, Clarion Collection Grand, Sundsvall samt Daniel Hedlund, avdelning Mälardalen, Ikea Örebro.