Klubbproffs i Nord
Medlemmar i avdelning Nord på fackklubbsutbildning. Foto: Marc Femenia
KLUBBUTBILDNING

Klubbproffs i Nord

Fackligt aktiva från Hotell- och restaurangfackets avdelning Nord har varit på kurs och lärt sig mer om hur man driver fackklubb på jobbet.

”Jättehäftigt att träffa dem som har haft klubbar länge”

Natali Harju, vice ordförande, Scandic Ferrum, Kiruna:

– Det har handlat om hur man håller en fackklubb vid liv och vad vi får och kan göra som klubb. Vi har pratat om för­troendemannalagen och med­bestämmandelagen. Det mesta känns logiskt. Det handlade också om medlems­värvning.

– En del av oss är nya som förtroende­valda, andra har varit aktiva men inte gått den här utbildningen tidigare. Det är jättehäftigt att träffa dem som har haft klubbar länge. De brinner verkligen för det och för dem är det så självklart att man ska ha klubb.

– Hos oss har vi en klubb men den är inte aktiv. Nu vet jag att det går att hålla möten på betald arbetstid, så jag ska kalla till möte för att informera och kanske också få fler medlemmar.

På bilden från vänster Stående: Anas Matar, Erika Persson, Jasmin Nazem, Sylvi Timonen, Emmy Holmberg, Gabriella Sandberg, Mathias Westbrand Emilsson, Susanne Fahlman, Johan Löf, STF Abisko, Meeri Greus, Johan Edman, Kajsa Rautiainen, Natali Harju. Knästående: Zaki Kharbotly, Elsa Tiger, Nelly Flores, Seija Andersson Ter-Borsch.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

@hotellrevyn

Vi finns där du finns
Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här