De ska förhandla största avtalet
Förhandlingsdelegationen för HRF:s största kollektivavtal. Foto: Elis Hoffman
AVTAL 2020

De ska förhandla största avtalet

Hotell- och restaurangfackets stora förhandlingsdelegation för kollektivavtalet »Gröna riks« har träffats under hösten. Vi kollade läget med ett nytillskott i delegationen, Erica Edberg från HRF avdelning Syd.

Publicerad 29 oktober 2019

»Det är ett stort förtroende«

Erica Edberg, platsombud på McDonald’s och styrelseledamot i HRF avdelning Syd:

– Jag har aldrig suttit i en förhandlingsdelegation tidigare, så det var lite med en klump i magen jag åkte till vår första träff. Men jag åkte därifrån med ett leende. Det känns som att vi är ett bra gäng.

– Vår uppgift är att se till att det blir så bra avtal som möjligt för våra medlemmar. Det vi har ÄR bra, men det kan bli ännu bättre. Mitt mål personligen är att minska möjligheten att tolka avtalet olika. Jag vill att det ska vara glasklart. Det är jätteviktigt för alla medlemmar.

– Det är ett stort förtroende att sitta i förhandlingsdelegationen. Och spännande. Man får en större förståelse för vad avtalsrörelsen handlar om, att det är både små och stora frågor som avhandlas.

På bilden från vänster: Erica Edberg, Kajsa Bysell, Per Persson, Malin Ackholt, Marianne Sundelius, Lotta Andersson, Pim van Dorpel och Mathias Berntsen. På bilden saknas Oskar Forsberg och Hans Kristiansson.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här