Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Vägrade förhandla — får betala 50 000

En krögare i Göteborg gick under jorden när facket ville förhandla om en lönetvist. Nu får företaget betala 50 000 i skadestånd för förhandlingsvägran.

Publicerad 14 april 2014

Förra hösten kallade Hotell- och restaurangfacket Göteborgskrögaren till förhandling. Ärendet gällde två HRF-medlemmar och tidigare anställda på restaurangen som enligt facket inte fått den lön de har rätt till. Restaurangens ägare dök dock inte upp, och hörde inte heller av sig. Facket skickade då en ny förhandlingsframställan och betalningsuppmaning med hjälp av delgivningsman. Men trots att representanter för företaget undertecknade   pappren, var det ingen som kom till den utsatta förhandlingen. 

Arbetsdomstolen har nu dömt restaurangens ägare att betala 50 000 kronor i skadestånd till HRF för förhandlingsvägran. Eftersom krögaren inte heller svarat på domstolens frågor, är domen en så kallad tredskodom. Det betyder att den kan överklagas inom tre veckor. 

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.