På menyn Dryck

Mustiga vinval till senhösten

Ulrika Karlsson tipsar om tre röda viner som kräver sällskap av höstens maffiga grytor och kötträtter.

Publicerad 16 november 2024
Mustiga vinval till senhösten
Tre tips på mustiga röda viner till smakrik höstmat. Foto: Istockphoto

Kraftigt, mustigt och viss strävhet – här är tre krävande röda viner till maffiga grytor och kötträtter med mycket smak.

2021 Substance Cs Cabernet Sauvignon, USA, 74083
2021 Substance Cs Cabernet Sauvignon, USA, 74083.

2021 Substance Cs Cabernet Sauvignon, USA, 74083, 199 kr
Krävande vin med mycket av allt. Rostad ek, cassis, mynta och mörk choklad kantas av strävhet och pigg syra, ett vin som matchar maffiga kötträtter. En tumregel är att salt och fett i maten lindrar garvsyra i vinet, upplevelsen blir då betydligt mjukare.

2022 Casa Relvas Touriga Nacional, Portugal, 2809
2022 Casa Relvas Touriga Nacional, Portugal, 2809.

2022 Casa Relvas Touriga Nacional, Portugal, 2809, 129 kr
Touriga nacionals tjocka skal ger intensiv färg men oväntat aromatisk doft och smak.
Blå plommon och rosmarin samsas med ceder och vanilj. Portugals röda viner är generellt krävande, smakrika rätter med eller utan animaliskt innehåll fungerar bäst.

2022 Basalte du Coiron Syrah 20078
2022 Basalte du Coiron Syrah, Frankrike, 20078.

2022 Basalte du Coiron Syrah, Frankrike, 20078, 99 kr
Okomplicerad drickglädje under hundralappen. Klassiska kötträtter matchar sydfranska rödviner, även denna gång när druvan är syrah. Kryddor, blå plommon och tobak passar mustiga grytor med vilt, långbakad lammstek men även lasagne.  

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här