Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Svenskarna ger facket blandat betyg

Svenskarna är kluvna till sina fackförbund, visar en ny undersökning. LO-förbundens medlemmar tillhör de minst nöjda. Samtidigt anser de att facket bidrar till bättre arbetsvillkor och tycker att deras kollektivavtal är rätt okej.

Publicerad 7 juli 2011

Det är Svenskt Kvalitetsindex som för första gången mätt hur svenska fackmedlemmar ser på sina förbund. Resultatet bygger på intervjuer med 500 medlemmar från olika fackförbund.

Minst nöjda är TCO-förbundens medlemmar, även om varken LO- eller SACO-förbunden får mycket högre betyg. När det gäller kollektivavtalen är LO-medlemmarna dock något mer nöjda än TCO:s och SACO:s medlemmar. En större andel av LO-förbundens medlemmar anser också att deras fack bidrar till att förbättra arbetsvillkoren i landet generellt.  

Samtidigt anser LO-medlemmar i lägre grad än andra att medlemskapet är prisvärt. Och på frågan om det är troligt att de skulle välja samma fackförbund i dag är LO-förbundens medlemmarna de mest tveksamma.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här