Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Strejk mot flygkök

Nästa måndag, den 6 september, upphör matlagning och matleveranser till flygplanen från de tre flygköken på Arlanda norr om Stockholm, Landvetter vid Göteborg och Sturup i Skåne.

Publicerad 26 augusti 2004

Hotell- och restaurangfacket har utlyst strejk mot företaget LSG Sky Chefs i Sverige.
Omkring 400 fackliga medlemmar tas ut i strejk. Samtidigt förklaras arbetet i blockad, så ingen annan får utföra de strejkandes arbete.
Konflikten handlar om lönerna.
– Snittlönen, inklusive OB-tillägg, för våra medlemmar inom avtalsområdet är 15 783 kronor per månad. Lönerna måste upp, säger HRF:s förbundsordförande Birgitta Kihlberg i ett uttalande.
HRF har fått klartecken från LO för konflikten och kommer att begära sympatiåtgärder från Transport.
Det statliga medlingsinstitutet fick konfliktvarslet på torsdagen. Två medlare, Claes Stråth och Gunnar Samuelsson, finns redan utsedda, eftersom fack och arbetsgivare tidigare har begärt frivillig medling. Det ledde dock inte till något nytt avtal. De två medlarna kommer nu att ta nya kontakter. Samtidigt förbereder facket sin strejk.
Så sent som i juni beslutade HRF om att höja ersättningen till de medlemmar som är i konflikt. Den är 80 procent av lönen efter skatt, men högst 730 kronor per dag.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här