Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sparkad kock kostar restaurang en halv miljon

Restaurang Röda Rutan i Stockholm ska betala en halv miljon kronor i skadestånd till en kock som blivit felaktigt avskedad. Det har Arbetsdomstolen beslutat.

Publicerad 5 maj 2009

Hotell- och restaurangfacket ansåg att uppsägningen av en kock på en restaurang i Stockholm inte gått rätt till. Enligt förbundet har kocken inte heller fått tillräckligt betalt. HRF krävde därför arbetsgivaren på närmare en halv miljon kronor.

Arbetsgivaren hävdade att kocken bara jobbat extra och att han ibland inte dök upp på sina arbetspass, detta utan att höra av sig till sin arbetsgivare.
Nyligen möttes parterna i Arbetsdomstolen, AD, som ger förbundet rätt.

Lars Månsson är den ombudsman som haft hand om ärendet på HRF.
– Jag tycker att AD-domen är bra. Den visar att HRF haft rätt hela vägen, säger han.

Restaurang Röda Rutan tilldöms att betala 384 747 kronor samt 140 000 kronor i allmänt skadestånd till kocken.
Utöver detta ska företaget stå för HRF:s rättegångskostnader på drygt 200 000 kronor samt betala 50 000 kronor i allmänt skadestånd till förbundet.

Bakgrund

Kocken arbetade på restaurang Röda Rutan under hösten 2006. Enligt honom var han heltidsanställd med rätt till månadslön, medan arbetsgivaren anser att han bara arbetade extra. I januari 2007 fick kocken sparken.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här