Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sextrakasserad servitris får 400000

En servitris utsattes för så grova sexuella trakasserier av sin chef att hon var tvungen att sluta. Nu har Arbetsdomstolen dömt krogen att betala drygt 400 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Publicerad 2 november 2006

Arbetsdomstolen har dömt en krögare i Södermanland till att betala drygt 400 000 kronor i skadestånd till en före detta anställd. Mannen ska upprepade gånger ha tafsat på kvinnan, försökt kyssa henne och vid ett tillfälle även blottat sig för henne.

När kvinnan vände sig till krögarens fru och en väninna till honom för att få hjälp urartade situationen. Till slut ansåg kvinnan att det inte var möjligt för henne att fortsätta jobbet som servitris på restaurangen.

Hotell- och restaurangfacket kallade krögaren till förhandling om kvinnans öde. Representanter för restaurangen gick med på att träffas, men lämnade sedan det pågående mötet utan förklaring.
Vid nästa förhandlingstillfälle dök ingen från företaget upp. Arbetsdomstolen dömer därför bolaget att betala 25 000 kronor till HRF för förhandlingsvägran. Företaget ska dessutom stå för rättegångskostnaderna på 27 000 kronor.

Domen är en så kallad tredskodom. Det innebär att svaranden, i det här fallet krögaren, struntat i att lämna in svar på anklagelserna till domstolen. Restaurangägaren har nu en månad på sig att överklaga domen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här