Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Scandicscheman skärskådas

De anställda inom Scandickedjan får nu större möjligheter att skaffa sig koll på sina scheman. HRF och företaget har kommit överens om några punkter kring hur det ska gå till.

Publicerad 25 mars 2013

Överenskommelsen mellan Scandic och HRF gäller preciseringar kring schemarutiner. Bakgrunden är att facket upplevt att lokala chefer inom företaget försökt tänja reglerna i kollektivavtalet till de anställdas nackdel.  
Och nu uppmanar Jan Wallmark, ordförande för det fackliga samrådet inom Scandic, alla medlemmar att utnyttja det man har rätt till.
– Det är viktigt att folk använder sig av de här möjligheterna nu. Bara så kan vi få bättre koll, påpekar han.

Parterna har skriftligen avtalat att företaget ska ta fram en särskild blankett för när arbetsgivare och arbetstagare kommer överens om byten av arbetspass. Syftet är bland annat att få mer struktur och överblick både för den anställde och för facket.

Scandic och HRF är också muntligen överens om att de anställda ska ha rätt att begära ut sitt schema för hela schemaperioden, alltså 16 veckor. På det här sättet ska de anställda kunna få överblick över schemat på samma sätt som cheferna.

Jan Wallmark uppmanar även alla deltidsanställda att i sina lönespecifikationer kolla och räkna ut hur många mertidstimmar man jobbat under 2012. Skulle det ligga i närheten av, eller överstiga, de tillåtna 200 timmar per år ska man höra av sig till sin fackliga företrädare.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här