Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Så tar facket hand om food trucks

De som verkligen lagar mat i sina food trucks kan vara med i Hotell- och restaurangfacket, medan de som bara värmer färdig mat tillhör Handels.

Publicerad 4 september 2015
Så tar facket hand om food trucks
Nu har facken gjort upp om vilket förbund de rullande matvagnarna ska tillhöra. Foto: Istockphoto

Food trucks, eller ambulerande restaurationer, blir allt vanligare och allt mer populära. I flera städer har de rullande gatuköken egna sajter, så att kunderna ska kunna hitta dem. Nu har fackförbunden Handels och Hotell- och restaurangfacket kommit överens om gränsdragningen för medlemskap i respektive förbund.

– Om verksamheten har sådan karaktär att man tillreder mat i vagnen, då hör de anställda till HRF. Samma sak om de som lagar maten har en yrkesidentitet, som kock eller kallskänka. Eller om food trucken hör till en restaurang, säger Malin Ackholt, avtalssekreterare på HRF.

Om maten bara värms i vagnen, och det inte krävs någon yrkeskunskap för att göra det, då hör de anställda till Handels.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här