De som verkligen lagar mat i sina food trucks kan vara med i Hotell- och restaurangfacket, medan de som bara värmer färdig mat tillhör Handels.
Food trucks, eller ambulerande restaurationer, blir allt vanligare och allt mer populära. I flera städer har de rullande gatuköken egna sajter, så att kunderna ska kunna hitta dem. Nu har fackförbunden Handels och Hotell- och restaurangfacket kommit överens om gränsdragningen för medlemskap i respektive förbund.
– Om verksamheten har sådan karaktär att man tillreder mat i vagnen, då hör de anställda till HRF. Samma sak om de som lagar maten har en yrkesidentitet, som kock eller kallskänka. Eller om food trucken hör till en restaurang, säger Malin Ackholt, avtalssekreterare på HRF.
Om maten bara värms i vagnen, och det inte krävs någon yrkeskunskap för att göra det, då hör de anställda till Handels.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.