Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Restaurangföretag bland de få som får godkänt av JämO

Hittills har bara 14 företag fått godkänt i JämO:s stora lönegranskning. Ett av dem är Scandinavian service partner, SSP, som driver restauranger på bland annat Arlanda flygplats.

Publicerad 21 november 2006

– Vi har jobbat medvetet och länge med våra lönestrategier här. Vi ska alltid kunna motivera varför en viss person får en viss lön. Sedan spelar det ingen roll om det är en man eller kvinna, säger Ulrika Garbrant som är marknadschef på SSP.

I fredags fick ledningen veta att de är ett av 14 företag som hittills fått godkänt i JämO:s stora lönegranskning. Av 102 granskade arbetsgivare har alltså nio av tio fått sina lönekartläggningar underkända. Dessa har nu fått krav på kompletteringar som ska göras så fort som möjligt.

Ulrika Garbrant tycker att det är konstigt att så få företag lever upp till lagen.
– Det är förvånansvärt. Men det betyder väl att det är många som tycker att det är svårt med de här frågorna, säger hon.

Just nu pågår granskningar av ytterligare 161 arbetsgivare, däribland restaurangföretaget LSG Sky chefs. Dessutom har 118 företag bett om anstånd för att de inte hunnit lämna in sina handlingsplaner i tid.

Läs mer om JämO:s lönegranskning här:
Jämställdheten på Arlanda ska granskas. Läs här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här