Viner som klarar heta smaker
Tre vintips för heta grytor. Foto: Colourbox
På menyn ULRIKAS VINTIPS

Viner som klarar heta smaker

Heta, kryddiga grytor med curry och ingefära värmer bra i vinterkylan. Här är tre viner som kan ge de starka smakerna en match.

Publicerad 6 februari 2020
2018 Bianco Trentino Roberta Fugatti, Italien, 2541, 79 kr, 750 ml

Så här års passar det bra med mustiga grytor och heta smaker av ingefära, vitlök och chili. Välj viner med tydlig fruktighet till, så ramas hettan in.

Till en kryddig auberginecurry passar friskt vitt, som Bianco Trentino Roberta Fugatti. Pinot grigio och müller thurgau ger finfin syra och välbyggd frukt. Inslag av aromatiska blad, citrontimjan och limejuice dämpar hetta i mat. En smarrig nyhet!

2018 Rosso Conero Vigneti del Coppo, Italien, 2095, 99 kr, 750 ml

Rosso Conero Vigneti del Coppo är en smakrik fruktdriven italienare åt det mörkbäriga hållet med strama inslag av färsk dragon och krydd­salvia. Viss strävhet och frisk syra. Smakrikt nog att matcha en lammcurry med ingefära.

2018 Lievland Bushvine Grenache, Sydafrika, 2408, 119 kr, 750 ml

Silkesmjuka och saftiga Lievland Bushvine Grenache är en nyhet som doftar och smakar hallonsylt och söta körsbär med vin­gummin och lingonsyrligt i efterdyningarna. Ett läskande allroundvin som fixar heta kryddningar. Serveras med fördel svalt.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här