Heta, kryddiga grytor med curry och ingefära värmer bra i vinterkylan. Här är tre viner som kan ge de starka smakerna en match.
Så här års passar det bra med mustiga grytor och heta smaker av ingefära, vitlök och chili. Välj viner med tydlig fruktighet till, så ramas hettan in.
Till en kryddig auberginecurry passar friskt vitt, som Bianco Trentino Roberta Fugatti. Pinot grigio och müller thurgau ger finfin syra och välbyggd frukt. Inslag av aromatiska blad, citrontimjan och limejuice dämpar hetta i mat. En smarrig nyhet!
Rosso Conero Vigneti del Coppo är en smakrik fruktdriven italienare åt det mörkbäriga hållet med strama inslag av färsk dragon och kryddsalvia. Viss strävhet och frisk syra. Smakrikt nog att matcha en lammcurry med ingefära.
Silkesmjuka och saftiga Lievland Bushvine Grenache är en nyhet som doftar och smakar hallonsylt och söta körsbär med vingummin och lingonsyrligt i efterdyningarna. Ett läskande allroundvin som fixar heta kryddningar. Serveras med fördel svalt.