På menyn Proffstipset
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Värmande vitaminkick

En varm drink med doft av ingefära är precis vad som behövs just nu. Annika Gillemo har komponerat drinken, som är god både med och utan rom.

Publicerad 19 november 2009

Efter en kylslagen utedag sitter det perfekt med något varmt. Vi bad Annika Gillemo, bartender på restaurang P.A. & Co i Stockholm, att komponera en riktig mysdrink.
– Ren sprit som konjak och whisky kan ju upplevas lite värmande i sig. Värmer man drinken blir effekten ännu mer påtaglig. Man blir varm helt enkelt.
– Den här är dessutom superb i förkylningstider. Rena vitaminkicken. Och så känns den lite solig i sina färger nu när höstmörkret kommer.

Ingefärsdryck

(räcker till cirka fyra drinkar)

  • färsk ingefära
  • 2 l vatten
  • 1 dl honung
  • 3 citroner

Ginger Fusion

  • 4 cl mörk rom
  • ingefärsdryck

Gör ingefärsdrycken genom att riva färsk ingefära så att det blir ungefär två deciliter. Koka upp vatten och häll i en värmetålig tillbringare. Blanda ner ingefära, honung och pressad citronsaft. Låt dra i cirka tjugo minuter. Sila sedan bort inge­färan och tillsätt eventuellt lite mer honung.

Ingefärsdrycken räcker till cirka fyra drinkar. Den smakar utmärkt både varm och kall, med eller utan rom.

Ginger Fusion: häll upp rom i ett tjockare highball-glas och fyll på med varm ingefärsdryck hela vägen upp. Dekorera med en skiva färsk ingefära.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.