Vi är inte riktigt redo för höstens kraftigaste vinval än! Här är tre lite lättare viner som passar att servera med temperatur åt det svala hållet.
I övergången mellan sensommar och höstmörker passar det bra med okomplicerat rött. De här vinerna trivs bäst med lite lägre serveringstemperaturer.
2020 Château de Pierreux, Frankrike, 2293, 139 kr, 750 ml
Druvan gamay från Beaujolais, ett okomplicerat vin som med fördel serveras svalt, 12–14°C är inga som helst problem. Svalkande munkänsla med rödbärigt innehåll, rätter av fisk, ljust kött och gröna tillbehör är gott i kombination.
2021 Masi Bonacosta Valpolicella, Italien, 6998, 119 kr, 750 ml
Som en lätt smekning, blekt till färgen med tillhörande elegant smakpalett. Körsbärssaft och lingonsyrligt mynnar ut i sammetsmjuk eftersmak. Denna italienska druvblandning ersätter fylligt vitt. En stund i kylen gör vinet rättvisa.
2020 Gardo & Morris Pinot Noir, Nya Zeeland, 6292, 119 kr, 750 ml
Perfekt rödvin till fisk och gröna rätter, smakrikt med frisk elegans och bitig syra. Söta jordgubbar varvas med pikant örtighet, uns ekfat bidrar med komplexitet. Sval serveringstemperatur gör susen till friska smaker i mat.