Hetta, umami och sötsyrliga inslag – det kan vara klurigt att hitta vin som passar till exempelvis thailändskt och koreanskt. Här är tre kombos att testa!
2021 Allesverloren Chenin Blanc, Sydafrika, 75986, 99 kr, 750 ml. Intensiv frukt med krävande toner av honungsmelon, mango och nektarin som kantas av kanel och rundad syra. Klassisk producent levererar vin till mat med hetta och sötsyrliga inslag, asiatiska rätter passar perfekt.
2020 Petite Orange Pinot Gris, Frankrike, 55206, 99 kr, 750 ml. Vin i udda tappning, vitt med uns sötma och kännbar strävhet. Mixen av pomerans, persika kryddnejlika och nyslaget gräs blir till spännande kombo. Kryddiga skaldjursrätter med sötma passar till, förslagsvis från det thailändska köket.
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut, Frankrike, 7781, 139 kr, 750 ml. Rosébubbel trivs med umami och hetta, med andra ord rätter från det asiatiska köket. Publikfriande vin med kakafoni av jordgubbar, lingon och röda vinbär. Försiktiga toner av bröd och digestivekex präglar avslutningen.