Tre som trivs till asiatiska rätter
Foto: Colourbox
På menyn DRYCK

Tre som trivs till asiatiska rätter

Hetta, umami och sötsyrliga inslag – det kan vara klurigt att hitta vin som passar till exempelvis thailändskt och koreanskt. Här är tre kombos att testa!

Publicerad 17 februari 2023
2021 Allesverloren Chenin Blanc, 75986

2021 Allesverloren Chenin Blanc, Sydafrika, 75986, 99 kr, 750 ml. Intensiv frukt med krävande toner av honungsmelon, mango och nektarin som kantas av kanel och rundad syra. Klassisk producent levererar vin till mat med hetta och sötsyrliga inslag, asiatiska rätter passar perfekt.

2020 Petite Orange Pinot Gris, 55206

2020 Petite Orange Pinot Gris, Frankrike, 55206, 99 kr, 750 ml. Vin i udda tappning, vitt med uns sötma och kännbar strävhet. Mixen av pomerans, persika kryddnejlika och nyslaget gräs blir till spännande kombo. Kryddiga skaldjursrätter med sötma passar till, förslagsvis från det thailändska köket.

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut, 7781

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut, Frankrike, 7781, 139 kr, 750 ml. Rosébubbel trivs med umami och hetta, med andra ord rätter från det asiatiska köket. Publikfriande vin med kakafoni av jordgubbar, lingon och röda vinbär. Försiktiga toner av bröd och digestivekex präglar avslutningen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här