Tre ekologiska nyheter till gröna rätter
Foto: Istockphoto
På menyn DRYCK

Tre ekologiska nyheter till gröna rätter

Äntligen skördetid i trädgårdsland och växthus! Hotellrevyn vinskribent Ulrika Karlsson tipsar om tre ekologiska viner som passar till sensommarens gröna delikatesser.

Publicerad 2 september 2023

Morötter, chili, tomater, zucchini – nu kan vi njuta av goda sensommarrätter med färska, fullmogna grönsaker och rotfrukter.
Tomatens smak kompletteras av en lättsam silvaner, medan chilin får en utmaning av gewurztraminer och en portugisisk nationalklenod lyfter de grillade grönsakerna.

2022 Sander Silvaner, Tyskland, 5464, 99 kr.

2022 Sander Silvaner, Tyskland, 5464, 99 kr, 750 ml. Lättdrucken druva, silvaner är perfekt till sensommarens gröna rätter. Iskall gaspacho eller tomatsallad med getost lirar på samma syrliga skala som vinet. Smaken bjuder citrontimjan, gråpäron och krita med örtiga efterdyningar.

2021 Jardin de Trebogad Gewurztraminer Organic, Frankrike, 2174, 149 kr.

2021 Jardin de Trebogad Gewurztraminer Organic, Frankrike, 2174, 149 kr, 750 ml. Gewurtztraminer flörtar inte med publiken. Druvan är intensivt kryddig med uns sötma och den feta munkänslan matchar mat, gärna med hetta bland ingredienserna. Chili och heta asiatiska kryddningar passar perfekt.

2022 Opta Encruzado, Portugal, 2112, 119 kr.

2022 Opta Encruzado, Portugal, 2112, 119 kr, 750 ml. I Portugal värnar man om de lokala druvsorterna, denna gång spelar encruzado huvudrollen. Kombinationen av citronskal, verbena och vita vinbär och de mjuka tonerna av gräddkola och marsipan är oväntat läcker. Grillade grönsaksrätter passar till.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här