Sommarfriskt till primörer
Primörerna är på gång, här är tre pigga viner som passar till. Foto: Istockphoto
På menyn ULRIKAS VINTIPS

Sommarfriskt till primörer

Nu börjar de titta fram, odlingssäsongens allra första grönsaker. Här är vitt, rött och rosé som lyfter fram primörernas fräschör.

Publicerad 18 juni 2021

De är krispigt spröda, ömtåliga och kräver snabb tillagning. Och så klart rätt tillbehör i dryck. Här är tre goda val till färskpotatis och andra späda primörer.

2019 Casal di Serra Classico Superiore.

2019 Casal di Serra Classico Superiore, Italien, 12419, 99 kr. Tokig i primörer? Då landar en italiensk trotjänare helt rätt i glaset. Druvan verdicchio, hemmahörande i italienska Marche, bjuder syrligt av citrus, piggelin och citronmeliss med inslag från tiden då vinet vilat på sin jästfällning.

2020 Costa Gran Reserva Cinsault Rosé.

2020 Costa Gran Reserva Cinsault Rosé, Chile, 2202, 99 kr. Nyhet bland rosé, precis så törstsläckande som förväntas av ett sommarvin. Väl kylt är det en frisk fläkt till de första späda grönsakerna. Toner av glasrabarber, jordgubbar och vinbärspastiller kantas av bitande syra.

2018 Urlar Pinot Noir.

2018 Urlar Pinot Noir, Nya Zeeland, 2138, 149 kr. Lyxigt rött till grillade primörer, smörslungad färskpotatis och örtmajonnäs, en kombination som hör sommaren till. Sydligaste delen av Nya Zeelands nordö är hemvist åt denna eleganta pinot noir, rödfruktig med kännbara ekfat och grön touch av dragon.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här