Rosé till potatisomelett? Javisst!
Bubbel, rött eller rosé – här är tre vinval till potatisrätter. Foto: Mostphotos
På menyn DRYCK

Rosé till potatisomelett? Javisst!

Ofta serveras potatis som tillbehör till något annat, vars karaktär och smak får styra vinvalet. Men det går även att hitta dryck till helt potatisbaserade rätter.

2019 Colle Reale Cerasuolo Rosé.

2019 Colle Reale Cerasuolo Rosé, Italien, 2242, 95 kr, 750 ml.
Välbyggt rosévin som bjuder fruktstinna inslag av hallonsoda, lingon, persika och syrlig citrus. Serveras rejält svalt till matig potatisomelett, gärna med viss kryddighet som matchar smakrikt i ekologisk rosé.

Ca’ Montini Prosecco Extra Dry.

Ca’ Montini Prosecco Extra Dry, Italien, 77377, 99 kr, 750 ml.
Från nordöstra Italien kommer lättdruckna bubblor, druvan glera bjussar på honung, apelsinkaramell och kanderad frukt med piggt av päron i eftersmaken. Perfekt kombo till mjuka smaker i potatis- och purjolökssoppa.

2019 Beaujolais Villages Marc Dudet.

2019 Beaujolais Villages Marc Dudet, Frankrike, 2317, 99 kr, 750 ml.
Modern version av Beaujolais, fruktgeneröst med mineraldrivet avslut. Här samsas hösthallon, björnbär och kanel med ett uns krutrök i elegant helhet. Druvan gamay blir till allroundvin som lirar med smakrika potatisrätter.

Fråga om jobbet.
107
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här