Rosé till potatisomelett? Javisst!
Bubbel, rött eller rosé – här är tre vinval till potatisrätter. Foto: Mostphotos
På menyn DRYCK

Rosé till potatisomelett? Javisst!

Ofta serveras potatis som tillbehör till något annat, vars karaktär och smak får styra vinvalet. Men det går även att hitta dryck till helt potatisbaserade rätter.

Publicerad 13 maj 2021
2019 Colle Reale Cerasuolo Rosé.

2019 Colle Reale Cerasuolo Rosé, Italien, 2242, 95 kr, 750 ml.
Välbyggt rosévin som bjuder fruktstinna inslag av hallonsoda, lingon, persika och syrlig citrus. Serveras rejält svalt till matig potatisomelett, gärna med viss kryddighet som matchar smakrikt i ekologisk rosé.

Ca’ Montini Prosecco Extra Dry.

Ca’ Montini Prosecco Extra Dry, Italien, 77377, 99 kr, 750 ml.
Från nordöstra Italien kommer lättdruckna bubblor, druvan glera bjussar på honung, apelsinkaramell och kanderad frukt med piggt av päron i eftersmaken. Perfekt kombo till mjuka smaker i potatis- och purjolökssoppa.

2019 Beaujolais Villages Marc Dudet.

2019 Beaujolais Villages Marc Dudet, Frankrike, 2317, 99 kr, 750 ml.
Modern version av Beaujolais, fruktgeneröst med mineraldrivet avslut. Här samsas hösthallon, björnbär och kanel med ett uns krutrök i elegant helhet. Druvan gamay blir till allroundvin som lirar med smakrika potatisrätter.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här