Ur artikelarkivet Gamla arkivet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Porrfilmerna ska bort från hotellen

Vi har fått mängder av svar om porrfilmer på hotell. De flesta är överens om att porrfilm och hotell inte hör ihop. Här är några av rösterna:

Publicerad 24 juni 2003

Barn bor också på hotell
Jag tycker inte att det ska finnas porrfilmer på hotellrum. När jag är ute och reser så har jag barnen med mig, och då bor vi oftast på hotell. Barnen ska inte se sådant av en slump, som det kan bli när de trycker på knapparna.
Yvonne Larsson

Service inte visa porr
Service? Det borde väl snarare vara en självklar service att inte ha porrfilm i hotellens TV-utbud. Porr i alla dess former och därmed porrfilmer bör givetvis fördömas och bojkottas alltid och överallt!
Inga Ahrentorp, Torshälla

Vi har ett serviceyrke
Har fru Hoffmann ingenting annat att motionera om? Synd. Det finns så mycket, bland annat subventioner till tandvård – en mycket viktig fråga, tycker jag.
En stackars städerska fick ?torka sperma från TV-rutor flera gånger?. Och vad är det med det? Då valde städerskan fel yrke. Vårt yrke är ett serviceyrke.
Själv har jag städat på hotell, serverat, diskat och jobbat natt på en pub/restaurang. Det ingår i arbetet, tycker jag. På restaurangen arbetade jag extra med städningen. Ofta fick jag skrapa bort sperma och spyor från golvet och mattor efter kvällens festande. Och vad är det med det? Det fick jag betalt för. Trivdes jag icke, så kunde jag byta jobb. Jag valde själv! På hotellet fick ofta kasta använda kondomer, sprutor och torka sperma. Gästerna betalar för rummet och använder det efter behov och begär.
Har städerskan som ringt till motionären Hoffmann och klagat aldrig själv varit på semester och smutsat ner hotellrum och säng efter en nöjeskväll? Gräv i minnet!
Alla, både gästen och städerskan, ska ha möjligheten att välja själv. Gästen får hitta på vad den vill, städerskan får byta jobb om hon inte trivs. Service är service.
Jag trivs med mitt jobb.
Katarina Engström

Svar: Jag delar Katarina Engströms uppfattning att hotellpersonalens yrken är renodlade serviceyrken. Till skillnad från Katarina Engström, anser jag dock att det måste finnas gränser för hur långt servicen ska sträcka sig. Jag har med andra ord full förståelse för de hotellanställda som inte gillar att städa bort resultatet av vissa gästers svinerier.
Katarina Engström säger att gästen ska få ?hitta på vad den vill?. Men det finns redan idag gränser. Det är t ex inte tillåtet att förstöra inredningen. Varför skulle det då vara tillåtet för en hotellgäst att svina ner inredningen genom att spruta sperma på den när det dessutom upplevs som kränkande för de anställda?
Om en anställd utsätts för sexuella trakasserier av sin chef eller en arbetskamrat så måste chefen vidta åtgärder enligt jämställdhetslagen. Jämställdhetslagen skyddar inte en anställd från kränkande beteende från t ex en hotellgäst. Jag tycker därför att det är rimligt att arbetsgivaren åläggs att upprätta en plan för hur han eller hon ska stötta den personal som utsätts för sexuella trakasserier från gästerna. Syftet med mina motioner som rör hotellanställda är alltså att åstadkomma en bättre arbetsmiljö för dem.
Och Katarina Engström kan känna sig lugn. Jag har skrivit ytterligare ett 40-tal motioner. De flesta handlar om den generella välfärden där bl a subventionerad tandvård ingår.
Ulla Hoffmann, riksdagsledamot

Porr är avkoppling
Det finns ingen anledning att ens diskutera detta år 1999. När porr inte fanns på hotell, krävde kunderna rum med möjlighet att se porrfilmer. En kund som har haft en stressig dag behöver koppla av. Alla gäster ska ha tillgång till porr.
Don Ray

Äckligt torka sperma
Jag tycker det är upp till var och en om man vill titta eller inte. De hotell som har porr, tjänar självklart pengar på det. Men som före detta hotellstäderska kan jag ärligen säga att bland det äckligaste som finns är att torka bort sperma från möbler. De gäster som grisar ner skulle verkligen behöva en åthutning för sitt svineri.
Renlighet framför allt

Strejka!
Situationen behöver inte uppstå i ett demokratiskt, civiliserat samhälle. Stoppa porrfilmerna omedelbart! Till berörda städerskor/städare: Gå i strejk tills filmerna tas bort. Stå på er!
?Städare?

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.