Pigga bubblor i vårvärmen
Foto: Porto Sabbia/Mostphotos
På menyn ULRIKAS VINTIPS

Pigga bubblor i vårvärmen

Spänstiga bubblor och torra, friska smaker – visst finns det prisvärda mousserande viner med de rätta egenskaperna. Här är tre pigga bubbel som passar att skåla in försommaren med.

Publicerad 20 maj 2020
2017 Cremant de Bourgogne Francois Martenot Brut.

2017 Cremant de Bourgogne Francois Martenot Brut, Frankrike, 70451, 119 kr, 750 ml. Perfekt alternativ till champagne, även här sker den andra jäsningen i flaskan vilket bidrar till små, spänstiga bubblor. Röda höstäpplen, honungspastiller och pomerans samsas med digestivekex och uns mineral. En törstsläckare i vårvärmen!

Gardo & Morris Brut Rosé.

Gardo & Morris Brut Rosé, Nya Zeeland, 7732, 125 kr, 750 ml.
Blekt laxrosa till färgen, ett rosévin som bjuder elegans och pigga bubblor. Smultron och skogshallon kantas av citronmeliss och nyslaget gräs med förnimmelser av krutrök och brioche. Sparris, nässlor och färskpotatis är primörer som passar detta vin.

Vilarnau Brut Nature Organic.

Vilarnau Brut Nature Organic, Spanien, 7731, 95 kr, 750 ml.
Läskande cava, druvorna macabeo, xarel-lo och parellada blir till ultratorrt och användbart. Mixen av Granny Smith-äpplen, limeskal och inlagda päron mynnar ut i jästliknande eftersmak. Ekologisk framställning är ett plus. Servera väl kyld till småplock, gärna med vårgröna ingredienser.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här