»Nyårsfesten får bli städad«
Foto: Maria Annas
helgspecial
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

»Nyårsfesten får bli städad«

Jobba på julen kan vara bättre än ensamheten. Det tycker Lennart Bengts som jobbar som skidlärare varje ledig stund. Han är skild sedan många år och har vuxna barn som inte är fanatiska julfirare -- så vad skulle det göra att jobba jul och nyår?

Publicerad 16 december 2009

Romme Alpin är stängt på julafton, men juldagen, annandagen, nyårsafton och nyårsdagen är liftarna i gång som vanligt.
– Det är bara att se till att nyårsfesten blir städad, säger Lennart Bengts. Till vardags är han spår- och vägprojektör, men från och med att kylan gör sin entré i december till första helgen i april så tar han på sig skidkläderna varje lördag, söndag och annan röd dag. Han tar till och med en veckas semester när det är sportlov för att byta jobb. Så kul och livsnödvändigt är det att jobba i skidbacken, tycker han.

Lennart gör inte detta för pengarna. På Romme Alpin utanför Borlänge har de fasta löner hela säsongen, så det är inga speciella storhelgs­tillägg som lockar. Och han klarar sig egentligen bra på den vanliga månadslönen. Det är något annat än pengar som drar honom till Solklinten.
Att han själv håller sig i form och får mycket frisk luft.
Att han får träffa mycket folk och numera folk från andra länder som Ryssland, I­ndien, Taiwan, Brasilien, Nya Zeeland.
Att han älskar att se människor utvecklas.
– På en timme kan jag justera små detaljer som gör att eleven kommer att åka bättre. Jag fokuserar mycket på att bygga upp den inre säkerheten.

Lennarts knän kan göra sig påminda ibland, och en gång blev han påkörd bakifrån. Då small det till ordentligt och Lennart kunde inte lyfta något på ett år. Nu mår han prima och undrar bara över en sak:
– På påsken är vi ju påskkärringar. Men varför har vi inga tomteluvor på oss när det är jul?

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.