Mustigt rött i höstrusket
Foto: Colourbox
På menyn DRYCK

Mustigt rött i höstrusket

Viltgrytor, stekar, svamp och rotfrukter – nu är det tid för mustig mat. Här är viner som matchar höstmiddagen.

Publicerad 19 november 2021

Strävt och krävande eller yppigt och balanserat, här är tre förslag som matchar de lite kraftigare rätter som gärna får puttra på spisen så här års.

2019 Ringbolt Cabernet Sauvignon, Australien, 6278, 149 kr.

2019 Ringbolt Cabernet Sauvignon, Australien, 6278, 149 kr.
Smakintensivt med fyllig frukt. Margaret River i västra Australien bjuder smarrigt av cassis, plommonkompott och söt lakrits. Vinets balanserade fat och yppiga helhet är lysande till höstens grytor av svamp, rotfrukter och vilt.

2020 Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes, Frankrike, 2257, 89 kr.

2020 Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes, Frankrike, 2257, 89 kr.
Hundraåriga rankor ger små skördar av ymnig frukt, resultatet är imponerande med björnbärssylt, hösthallon, svarta oliver, kakao och kännbar strävhet. Ett krävande vin som mjuknar genom lagring eller i kombination med rosastekt kött.

2018 Teodosio, Italien, 2458, 119 kr, 750 ml.

2018 Teodosio, Italien, 2458, 119 kr.
Druvan aglianico och regionen Basilicata i södra Italien är mustig kombination. I den solmogna frukten lurar bergamott, bigarråer, lavendel och rejäla doningar gödsel, ett innehåll som matchar kött och viltfågel med gräddigt vid sidan.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här