Dags för något litet och sött!
Foto: Colourbox
På menyn ULRIKAS VINTIPS

Dags för något litet och sött!

Söta viner gör sig extra bra till säsongens mäktiga kakor, fikon och nötter.

Publicerad 17 december 2021

Mandel och nötter, choklad och torkad frukt. Till julens söta smaker passar de söta vinerna extra bra. Här är tre små, men naggande goda, tips.

2016 Ruffino Vinsanto Serelle, 8119.

2016 Ruffino Vinsanto Serelle, Italien, 8119, 165 kr, 375 ml. Druvorna malvasia och trebbiano torkas och blir till smarrigt sött, ett vin gjort enligt toskansk tradition. Toner av torkad persika, vita russin, marsipan och kardemumma lämpar sig utmärkt till bakverk med mandel och nötter.

1994 Don PX, Spanien, 76180.

1994 Don PX, Spanien, 76180, 239 kr, 375 ml. Druvan pedro ximénez ger namn åt denna söta sherrystil, perfekt till choklad och torkad frukt. Övermogna druvor torkas i solen innan jäsning, resultatet är fyllt av dadlar, lakritsrot, katrinplommon och vanilj. Ett par cl per person är lagom vid servering.

2016 Churchill’s Late Bottled Vintage, 8016.

2016 Churchill’s Late Bottled Vintage, Portugal, 8016, 109 kr, 375 ml. Douro i norra Portugal är hemvist åt portvin. Late Bottled Vintage indikerar att vinet lagrats och är redo att njutas. Intensiv sötma kantas av plommonkompott, rosmarin och spritinlagda körsbär. Klockrent till kakor med frukt och bär.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här