Mer resurser till Arbetsmiljöverket?
Juan Torres valfråga. Foto: Peter Andersson (porträtt), Montage: Sofia Andersson
Valfrågan del 4
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Mer resurser till Arbetsmiljöverket?

Får Arbetsmiljöverket mer resurser så de kan göra sina viktiga arbetsplatsinspektioner?/Juan Torres, hotellstädare, Göteborg

Publicerad 3 september 2014

Socialdemokraterna Vill investera i arbetsmiljöinspektioner med fokus på det moderna arbetslivet.
Vänsterpartiet Vill ge Arbetsmiljöverket mer resurser. Föreslog 115 miljoner kronor mer per år till Arbetsmiljöverket, varav 60 miljoner skulle gå till förstärkt tillsyn.
Miljöpartiet Har avsatt 40 miljoner kronor per år till Arbetsmiljöverket, för bättre förebyggande arbete och fler inspektioner.
Moderaterna Arbetsmiljöverket har redan fått ökade anslag successivt sedan 2009.
Centerpartiet Förutsätter att anslaget till Arbetsmiljö­verket ska öka framöver. Vill att det förebyggande arbetsmiljöarbetet ska vara en naturlig del i den dagliga verksamheten på arbetsplatserna.
De nya sanktionsavgifterna som infördes 1 juli är en effektivisering av Arbetsmiljöverkets arbete, det är för tidigt att avgöra om det finns behov av mer resurser.
Kristdemokraterna Nej, Kristdemokraterna har varit med och gett mer resurser för att stimulera ­arbetsgivarnas samverkan med Arbetsmiljöverket. Urvalsarbetet för inspektioner har utvecklats för att identifiera vilka branscher som är mest riskfyllda och koncentrera insatserna till dessa. Det görs fler inspektioner per inspektör än tidigare.
Sverigedemokraterna Ja, Arbetsmiljöverkets anslag ska återställas till 2006 års nivåer, justerade för inflation. Det generella stödet till fortbildning av skyddsombud ska återinföras. Det behövs ett helt nytt kunskapscentrum, med forskning kring en förbättrad arbetsmiljö.
OBS! Sverigedemokraternas olika satsningar finansieras till stor del genom tänkta be­sparingar som bygger på kraftigt minskad asyl-, an­hörig- och arbetsmarknadsinvandring. Partiets beräkningar har dock dömts ut av flera tunga national­ekonomer.

Om sammanställningen

Sammanställningen är gjord av partiernas valplattformar, budgetförslag och utspel samt med direkta frågor till respektive parti. Förslag lagda efter 27 augusti 2014 är inte med.

/body>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här