Kål me crazy – men det finns vin som fungerar till mustiga kålrätter. Hotellrevyns vinskribent Ulrika Karlsson har valt ut tre trevliga och plånboksvänliga viner.
2020 Saint Mont Les Cépages Préservés, Frankrike, 2448, 99 kr, 750 ml
Nyhet av udda druvor från sydvästra Frankrike. Fylliga toner av tropisk frukt, bivax och marsipan kantas av frisk syra. Smakrikt nog att klara mustiga kålrätter, gärna med heta, asiatiska inslag bland ingredienserna.
2022 Semente Avesso Orange, Portugal, 2009, 119 kr, 750 ml
Annorlunda i positiv bemärkelse, orange till färgen med smak av skrumpna vinteräpplen, rostade nötter, pomerans och grapefrukt. Därtill med uns strävhet i munkänslan. Nyhet som passar smakstinna rätter av rotfrukter och kål.
2022 Penfolds Koonunga Hill Chardonnay, Australien, 6463, 95 kr, 750 ml
Plånboksvänlig trotjänare och utmärkt partner till feta kålrätter. Den numera klassiska stilen bjuder mogen gul frukt, balanserad syra och lätt fatkaraktär. För maximal leverans, servera vinet svalt i glas med generös kupa.